Kdo jsem

28. 3. 2015 17:05
Rubrika: O mě

Zeptal se mě jednou jeden člověk. Kdo jsi? Tato otázka je celkem obvyklá, když se lidé seznamují. Toto byl ale případ člověka, který mě zná déle. Nebyla to otázka toho typu, na kterou musíte odpovědět. Spíš po mě chtěl, abych to věděl já sám. Jsem římský katolík, snažím se být věrný matičce Církvi svaté a být alespoň trochu dobrým služebníkem našeho Pána Ježíše Krista. Mnohokrát si připadám jako marnotratný syn, který uteče, ale zase se vrátí. Díky Bože za tu milost a Tvé milosrdenství, že stále stojíš při mě a neopouštíš mě. Také jsem knihkupec. Knihy mě obklopují celý život. Je to podobné jako ve filmu Vrchní prchni. Vyučil jsem se jako knihkupec a pořád jsem knihkupec. Zkoušel jsem studium historie a poté teologie, ale jsem člověk, který je na učení velmi líný. Když si vzpomenu na chvíle po křtu, kdy jsem stal dítkem Božím, nikdy by mě nenapadlo, že o několik let později budu mít krásnou rodinu, dobrou práci a budu žít v té babylonské Praze. Lidé o mě říkají, že jsem milý a komunikativní. Ale to posoudit nedokážu. Občas mám problém se usmívat, přeci jen nejsem "sluníčkový křesťan" a být na lidi milý, ale jsem tvor nedokonalý. Chodím rád do kostela, na Mši svatou, modlím se OP breviář a čtu katolickou literaturu. Z dob před mojí konverzí mi zůstalo zalíbení ve fantasy literatuře, ale to také pomalu odeznívá (i když Tolkienovcem zůstanu stoprocentně napořád). Rád se procházím s rodinou. Jsem alergický na velké obchody (ono být téměř denně v obchodě a mezi lidmi je dost vyčerpávající) a nesnáším nakupování. Jsem nepolitický. Zvolil jsem si Pána Ježíše a nemám potřebu se hlásit k žádné straně ani systému. Toť asi vše důležité o mě.

Zobrazeno 651×

Komentáře

Vianney

Jó knihy. V září to bude 10 let, co jsme v Boleslavi začali studovat to knihkupectví, řečeno slovy soudruha z Okresu na severu: "Tu naší pýchu i starost."

JanPetrTobiáš

Tak tak a dodnes si pamatuji, jak jsem po maturitě prohlásil. A tím jsem s knihkupectvím skončil. Odříkaného chleba, největší krajíc :)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz